056 60 73 40

Dagprijs berekend op inkomenstarief

8 van de 9 kinderdagverblijven bij Kindercentrum vallen onder de categorie IKT. Dit wil zeggen dat je een beroep kan doen op een dagprijs gebaseerd op je inkomen. Hiervoor heb je een attest nodig van het agentschap Opgroeien. Enkel Unikids valt omwille van historische redenen op dit moment nog onder een vrij tarief.

Je kan via mijn.kindengezin je tarief op voorhand al berekenen of simuleren. Klik op de knop "Inkomenstarief aanvragen of simuleren".

Het kan ook zijn dat je recht hebt op een individueel verminderd tarief in geval van werkloosheid, invaliditeit, faillissementsuitkering, minderjarige tienermoeder etc. Ook het OCMW kan je hierin verdere ondersteuning en toelichting in geven.

Via deze link kan je de volledige brochure van het agentschap Opgroeien nalezen.


Wat eten onze kinderen?

  • Richtlijnen van Kind en Gezin

Wanneer we het hebben over de menu’s van de baby’s en peuters, alsook de groentepapjes, volgt onze leverancier Belgomeals (Agape) de richtlijnen van Kind en Gezin.

Voor de groentepapjes kiezen we enkel groenten die gegeven mogen worden aan baby’s vanaf het moment dat ze starten met vaste voeding. Er zijn 11 groentepapjes in het assortiment. Hierdoor kunnen we gedurende twee volledige opvangweken dagelijks variëren in groenten. Elke dag een andere groente die uitgeprobeerd kan worden dus.

Ook voor onze babymenu’s, die een cyclus van zes weken (of 6 wekencyclus) volgen, maken we enkel gebruik van groenten die gegeten mogen worden vanaf 6 maanden. Vlees en vis die in deze mixen gebruikt worden, zijn steeds de natuurlijke variant zonder extra kruidingen of toevoegingen. Informatie rond het toevoegen van vetstof en het gebruik van seizoensgroenten vind je via deze bijlage in titels ‘Groenten worden gekozen volgens het seizoen’ en ‘Groentepapjes en mixen worden reeds verrijkt met plantaardige olie’.

Onze peutermenu’s werden volledig nagekeken en goedgekeurd door de diëtiste van Kind en Gezin. Voor de peutermenu’s volgt Kind en Gezin zelf ook de richtlijnen die gegeven worden door het Vlaams Instituut Gezond leven.

  • Voeding aangepast aan de noden van het kind

Wanneer een kind een bepaalde allergie of intolerantie heeft, nemen we de gepaste maatregelen. Zo zijn er verschillende dieetmenu’s die Agape ter beschikking stelt.

Voor het opstellen van een dieet moet er eerst een dieetaanvraag opgestuurd worden. De enige vereiste voor het aanvragen van een dieet is het voorleggen van een doktersattest. De reden hiervoor is dat we de juiste en volledige informatie nodig hebben. Alleen dan kunnen we een correct dieet opstellen.

  • Uitgebreid aanbod 

Agape heeft een basismenu uitgewerkt volgens de normen die hierboven uitgeschreven staan. Kinderen van alle leeftijden kunnen een warme maaltijd krijgen. 

Naast het basismenu is er dagelijks een vegetarisch menu beschikbaar, alsook een halalmenu voor wie dat wenst. Naast de richtlijnen van Kind en Gezin houden we ook rekening  met de waarden die ouders hun kinderen willen meegeven. Verder bestaat er ook een extra menu op de dagen met het vegetarisch basismenu, zodat het kinderdagverblijf zelf kan bepalen of hun kinderen hier al dan niet klaar voor zijn.

 

Koning Albertstraat 43
8791 Waregem
info@kindercentrum.be
Tel.: 056 60 73 40
BE 0408.226.775