056 60 73 40

Kindercentrum Nieuwsblog


Kindercentrum ontvangt referentiebewijs 2024.

29 april 2024

Kindercentrum ontving in april 2024 het 'Referentiebewijs Inclusieve Onderneming'! Onze organisatie gelooft in de kracht van inclusief ondernemerschap en investeert in de groei van haar medewerkers op alle mogelijke manieren. Begin dit jaar is Kindercentrum gestart met jobcoaching voor alle medewerkers die stagiairs begeleiden. Met deze investering wordt er niet alleen ingezet op ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en handvaten voor de ploeg, maar wordt er ook gebouwd aan een cultuur waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en gerespecteerd voelt.

Ben jij op zoek naar een bedrijf dat investeert in jouw groei en ontwikkeling? Wil je deel uitmaken van een inclusieve werkomgeving waarin iedereen de kans krijgt om te bloeien? Dan ben je bij Kindercentrum aan het juiste adres! Neem snel contact op via kindercentrum.be/jobs en ontdek de mogelijkheden om deel uit te maken van het fantastische Kindercentrum team!


Welkom lieve elfjes! De overname van Elfenbron vanaf 1 maart 2024

Sinds 1 maart 2024 neemt Kindercentrum vzw, na goedkeuring van Kind en Gezin, kinderdagverblijf de Elfenbron uit Desselgem over. De uitbating ervan werd verplaatst naar kinderdagverblijf het Vlasbloempje in Beveren-Leie waar er momenteel al 3 leefgroepen van telkens 18 kinderen actief zijn.

Kindercentrum is verheugd om al die nieuwe vriendjes te mogen verwelkomen in de gloednieuwe leefgroep die ze, in lijn met de Elfenbron, de Elfjes heeft genoemd.

Op maandag 4 maart ging de nieuwe leefgroep met plaats voor 18 kinderen open. Daarmee breidt het Vlasbloempje uit van 54 naar 72 kinderen.

Als alles goed gaat, starten vanaf april '24 de werken in het Vlasbloempje zodat er na de zomer nog een vijfde leefgroep kan geopend worden. Dit om de kindratio te kunnen verlagen per leefgroep van 18 naar 14 kinderen.


Kindercentrum trapt de “Week van de Kinderopvang” af, samen met burgemeester en schepenen.

10 oktober 2023

Gisteren was het zover, we trapten de week van de kinderopvang af!  Met het thema ‘Bedankt, Sterkmakers!’ willen we iedereen in de kinderopvang nog eens extra bedanken voor al het harde werk dat ze leveren. 

Met veel trots richten we onze spots op onze geweldige Sterkmakers in de kinderopvang.   Voor onze machtige vrouwen en mannen is geen taak te veel of geen klus te groot om elk kinderhart te doen smelten.  Van creatieve duizendpoot die in een handomdraai de speelhoek in een nieuw thema giet, van sympathieke en goedlachse verschijning die elk kind de warmste zorgen biedt, tot de handigste harry die elke ochtend iedereen met de grootste glimlach verwelkomt. 

Elk kind krijgt dankzij onze Sterkmakers een warme start in het leven, een warme start bij aanvang van zijn  of haar dag, waarbij ze kunnen spelen, leren én groeien.  Van de eerste voorzichtige stapjes, tot ze met vrolijke sprongen de wereld kunnen ontdekken. 

Hiep Hiep Hoera, onze sterkmakers verdienen een groot applaus! 

Vandaag spreken we onze uitdrukkelijke waardering en dank uit voor hun dagelijkse inzet.  Dit doen we op verschillende manieren.  We overhandigen hen een leuk Sterkmakerspakket en betrekken er meteen ook alle ouders en het lokaal bestuur bij.

  • Om onze sterkmakers sterk te houden bezorgt Kindercentrum elke medewerker een gezond vitamine pakket met lokale streekproducten.
  • Alle ouders krijgen de kans om via een complimentenkaart hun persoonlijke boodschap over te maken aan de kindbegeleiders of medewerkers van het kinderdagverblijf, buitenschoolse kinderopvang of de onthaalouders.
  • Ouders die liever hun kinderopvang digitaal laten schitteren en virtueel bedanken kunnen dit door middel van een digitale complimentenbutton. Complimentenbuttons week van de kinderopvang | Opgroeien  

Dat de burgemeester en schepen van kinderopvang ingegaan zijn op onze uitnodiging om één van onze kinderdagverblijven en buitenschoolse kinderopvang te bezoeken, maakte ons bijzonder blij. Toen men ons meldde om ook nog eens mee te willen werken in de leefgroepen, waren we pas echt helemaal enthousiast!  

Het is trouwens een vraag die ikzelf, als directeur, ook geregeld krijg.   “Je moet eens een uurtje meewerken met ons, dan pas zie en voel je hoe druk het kan zijn in de leefgroep”. 

De aanwezigheid van het lokale bestuur getuigt van de interesse bij Stad Waregem voor de kinderopvanginitiatieven. De vele uitdagingen in de kinderopvangsector kunnen immers maar succesvol gerealiseerd worden in nauwe samenwerking en met de ondersteuning van het lokaal bestuur t.a.v. de kinderopvangorganisatoren… en weet dat alles start vanuit waardering en ervaring en het opdoen van deskundigheid in het werkveld. 

Laat deze mini-stage of werkbeleving voor de Burgemeester en zijn Schepenen hiervoor dan ook het ideale moment zijn.  Samen gaan we voor kwaliteitsvolle en voldoende kinderopvang in Waregem.

Kindercentrum breidt kinderopvangaanbod gevoelig uit in Waregem & Wingene.

De Vlaamse regering besliste recent om 270 miljoen euro extra te investeren in de kinderopvangsector.  Een beslissing die we ten zeerste toejuichen.  Reeds jaren is de sector sterk vragende partij naar extra middelen om in te zetten voor een betere verloning, duurzame arbeidsomstandigheden en een sterkere omkadering, betaalbare kinderopvang voor de ouders, meer kinderopvangplaatsen, maar vooral een lagere ratio van het aantal kinderen per begeleider steekt er bovenuit! 

Deze extra toegekende middelen zijn hiertoe een eerste aanzet.  Middelen waarop Kindercentrum optimaal zal inzetten.  De extra financiële zuurstof laat ons toe om historisch vergunde kindplaatsen versneld te activeren en te exploiteren binnen onze verschillend lokaties. 

Het goede nieuws is dat we vanaf 2024, 39 extra kindplaatsen zullen exploiteren in Waregem en 12 extra kindplaatsen in Wingene. 

Om onze ambities te realiseren, wensen we straks 30 extra kindbegeleiders aan te werven voor onze Buitenschoolse Kinderopvang en kinderdagverblijven.   Zo creëert Kindercentrum, kinderopvang met hoge opvangkwaliteit en duurzame, haalbare jobs waar huidige en nieuwe medewerkers zich samen met de kinderen volledig kunnen ontplooien.

Zeer binnenkort lanceert Kindercentrum een heuse recruteringscampagne.  De vacatures zijn nu reeds te raadplegen op www.kindercentrum Kindercentrum | Jobs.  Je kandidaat stellen of info opvragen kan via jobs@kindercentrum.be

Tom Braet,

Algemeen Directeur,

Kindercentrum vzw

 


Welkom bij de Kindercentrum familie GO! Basisschool TalentenSprong

Sinds 1 september 2023 werkt Kindercentrum ook samen met GO! Basisschool TalentenSprong voor de voor- en naschoolse opvang. De school wordt aangestuurd door directrice Ann Pepermans en legt zijn accenten op talent en ervaringsgericht werken.

We zijn blij om ook in deze school onze schouders te kunnen zetten onder het BKO verhaal en de kindjes met veel zorg en enthousiasme te mogen ontvangen. Kjenta en Ilhame heten je van harte welkom!

De school en tevens onze locatie voor de opvang bevindt zich in de Nieuwhuizenstraat 7. Inschrijven kan via https://kindercentrum.be/nl/onzediensten/inschrijven-buitenschoolse-opvang/


35.000 handtekeningen verzameld voor meer middelen kinderopvang

Naar aanleiding van enkele ongelukkige uitspraken vanuit politieke richting en duidelijke signalen dat er geen bereidheid is om extra middelen vrij te maken voor onze kinderopvangsector, was het tijd om onze stem te laten horen.

Enkele initiatiefnemers waaronder SOM, de federatie van sociale ondernemingen, beslisten om een petitie op te starten die 7 concrete eisen op tafel legt:

  1. Minder kinderen per begeleider
  2. Betere opleiding personeel
  3. Betere loon – en werkvoorwaarden
  4. Gedifferentieerde omkadering
  5. Keuzevrijheid en een groter kwalitatief aanbod
  6. Financieel leefbare kinderopvang
  7. Monitoring pedagogische kwaliteit

 

Op slechts enkele dagen tijd hebben we met zijn allen 35.000 handtekeningen verzameld. Ook Kindercentrum heeft actief deelgenomen en verspreidde de petitie aan alle medewerkers, ouders en belanghebbenden. Een geslaagde missie! Het draagvlak voor meer middelen is duidelijk groot in Vlaanderen. De handtekeningen worden nu overhandigd aan het kabinet van minister-president Jan Jambon. We hopen op een keerpunt voor onze sector en een positieve septemberverklaring.

Onze kinderen en medewerkers verdienen meer en beter!


Viering 10 jaar Beukennestje.

Hiep Hiep Hoera vandaag vieren we het tienjarig bestaan van kinderdagverblijf het Beukennestje te Waregem.

Een bijzonder succesvol samenwerkingsproject van Kindercentrum vzw en O.L.V.-Lourdes Ziekenhuis.

Samen met de kinderen, de ouders en medewerkers heffen we het glas en eten we een stukje taart en vieren we feest.

Dank aan de medewerkers voor hun dagdagelijkse inzet en enthousiasme… Enkelen (Isabel, Stefanie en Sharon) waren er op de openingsdag reeds bij.

Op naar 20 jaar Beukennestje, santé!


Bespreking aanpak Kinderopvang met minister Hilde Crevits

Op 2 maart 2023 was onze directeur Tom Braet aanwezig bij minister Hilde Crevits, samen met andere organisatoren en kinderopvang-beleidsmedewerkers werd er gedebatteerd over kwaliteitsvolle kinderopvang, vandaag en in de toekomst.   Kindercentrum vzw maakt deel uit van diverse adviesraden i.f.v. kwaliteitsvolle kinderopvang.In september 2022 vierde Kindercentrum vzw haar 50-jarig bestaan.

Op 24 september 2022 vierde Kindercentrum vzw haar 50-jarig bestaan. Dit deden we op een heel feestelijke wijze tijdens een gala vip-event. 

Er werd gevierd samen met onze medewerkers, leveranciers, partners en ouders in Expo Waregem.

Met de extra inkomsten kon Kindercentrum vzw verder investeren in Hop Up speelmateriaal.  Hop Up is een innovatief speelconcept voor instanties en organisaties waar kinderen tussen 3 en 12 jaar spelen, leren en beleven. Met de Hop Up “Playgrounds”, een bundel van moduleerbare speel-elementen, krijgen kinderen de kans hun creativiteit de vrije loop te laten, ook in prikkelarme omgevingen.  

Het zijn speelomgevingen die kinderen de tijd en ruimte geven om volop te ravotten, ook na schooltijd in de schoolomgeving. Via de “Playgrounds” ontpopt élk kind zich tot een krachtige onderzoeker en vindingrijke architect van z’n eigen speelomgeving. Dit draagt bij aan de ontwikkelingskansen van kinderen.

Hop Up is recycleerbaar en is helemaal ‘Made in Belgium’. Voor de productie van Hop Up wordt er samengewerkt met sociale economiebedrijven.

Daarnaast trokken we ook begin oktober 2022 naar Plopsaland De Panne zodat ook de kinderen konden mee vieren. Zo een 150 kansarme gezinnen kregen daardoor ook de kans om gratis mee te gaan.


Kindercentrum introduceert nieuwe personeelsvisie.

Op 3 februari stapte Kindercentrum vzw op de vlucht KC Airlines richting nieuwe oorden: ORCA of OrganicatieCultuur Anders. Na een intense periode van bevragingen bij medewerkers, coaching en workshops, konden we onze nieuwe personeelsvisie samen introduceren. En we zijn er fier op!

Lees hier meer over onze nieuwe personeelsvisie.


Koning Albertstraat 43
8791 Waregem
info@kindercentrum.be
Tel.: 056 60 73 40
BE 0408.226.775