056 60 73 40

Speelvisie Kindercentrum vzw

1. Recht op vrije keuze

We spelen in op de verwachtingen van kinderen wat betreft de invulling van hun vrije tijd.
Kinderen ervaren tijd in onze opvang als: vrije tijd, plezier, ontspanning en experimenteren, zelf kiezen, wat, wanneer, met wie.

2. Recht op spelen

We stimuleren de natuurlijke nieuwsgierigheid en creativiteit van onze kinderen door zoveel mogelijk “open” speelgoed aan te bieden. De kinderen hebben nood aan een uitdagende speelomgeving die hen vrijheid biedt om zelf op onderzoek te gaan. Een kind dat risico’s neemt, toont autonomie, lef, ondernemingszin en creativiteit. Het bevindt zich op de grens van zijn mogelijkheden en nieuwe vaardigheden liggen dan binnen handbereik.

3. Recht op bewegen

We kiezen er ook voor om zo veel mogelijk avontuurlijk buiten en in de natuur te spelen. Dit geeft de kinderen een wauw-ervaring, het geeft hen een gevoel van vrijheid, initiatief en creativiteit. Avontuurlijk spelen leidt tot speelplezier. De kern van avontuurlijk spelen is dat de keuze altijd bij de kinderen zelf ligt. De keuze om al dan niet mee te doen, de keuze hoe ver ze gaan of op welke manier ze het avontuur aangaan. Buitenspelen is gezond en brengt kinderen in beweging.
Op elke locatie zorgen we dat er veel bewegingsmogelijkheden zijn.
We hebben verschillende loopfietsen, driewielers, skeelers, rolschaatsen, skateboarden en steps voor groot en klein, … kortom veel materiaal om de kinderen aan het bewegen te krijgen.

4. Recht op rust

Wij willen de kinderen een veilig nest aanbieden waar ze zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontplooien en ontwikkelen op hun eigen tempo. Naast rustmomenten vinden wij het ook nodig om rustplaatsen te creëren. Zo hebben we in elke locatie een leeshoekje, snoesruimte of een gezellige knusse zetel ter beschikking zodat de kinderen die daar nood aan hebben even tot rust kunnen komen.

5. Recht op ontwikkelen

Wij streven ernaar om een gezonde omgeving te creëren die SPEELS, UITDAGEND en VEILIG is, met een gevarieerd AANBOD. Ons doel van spelen is maximaal "spelen om te spelen" creëren, betrokken bezig te zijn en vooral niet te hoeven presteren. Proberen, experimenteren, ervaren en durven zijn de 4 pijlers die bij ons centraal staan.
Koning Albertstraat 43
8791 Waregem
info@kindercentrum.be
Tel.: 056 60 73 40
BE 0408.226.775